Verzorging

Voeding
9k

Ruwvoer
Ons hooi wordt met zorg uitgekozen en tevens geanalyseerd. Hierdoor kunnen wij samen met u precies bepalen wat uw paard aan ruwvoer en extra voeding nodig heeft. Daarnaast is het stofvrij en absoluut vrij van giftige planten.
Krachtvoer
Indien nodig kan uw paard bijgevoerd worden met krachtvoer. Wij maken uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogstaande producten. Qua voeding kunnen wij uiteraard ook rekening houden met uw eigen wensen.

Beweging
10k
De paarden staan dagelijks in ruime paddocks zodat ze voldoende kunnen bewegen. Ze staan alleen in de paddock tenzij u meerdere paarden brengt en ze thuis gewend zijn om samen te staan. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van onze (extra grote!) trainingsmolen. Trainen van uw paard bestaat eveneens tot de mogelijkheden.

Stalstrooisel
11k

Alle paarden staan bij ons op gehakseld koolzaadstro. Dit staat bekend om zijn hoge absorptievermogen waardoor de stal schoon en fris blijft. De mestballen worden een paar keer per dag verwijdert en de stal wordt waar nodig bijgestrooid. Ook hier zijn uw wensen bespreekbaar.


Aandacht/toewijding
12k
Onze zorg beperkt zich niet alleen tot het aanbieden van eten, drinken en onderdak. Meerdere malen per dag zullen we bij uw paard langs lopen om te kijken of alles nog in orde is en contact te maken met uw paard, net zoals wij dat met onze eigen paarden doen. De paarden worden iedere dag lekker geborsteld, krijgen een aai over de bol die ze nodig hebben en natuurlijk ook eens wat lekkers zoals een paar wortels of een appeltje. Ook een massage behoort tot de mogelijkheden.

Bewegingstherapie
13k
Voor paarden die herstellende zijn van een blessure of anderszins problemen hebben aan het bewegingsapparaat biedt Klein Hermana de mogelijkheid tot bewegingstherapie. Hierbij kan men denken aan verschillende vormen van massage, mobilisatie en aangepast grondwerk.

Meer weten over de mogelijkheden?
Bel of mail ons gerust of kom op afspraak eens langs bij “Klein Hermana”.